Reply
Occasional Visitor
Posts: 3
0

VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

I have a new VVx 601.  It took me about four hours last night to get Skype for Business to finally log in.  I had to reset it to factory default, and upgrade the firmware.  It's currently on 5.5.1.12442.  It has the camera installed, and the camera is working correctly. I've got a picture of myself in the upper right hand corner, and when I close the shutter, I can see the picture go away, and the "no camera" icon superimpose over my picture.  

 

My problem is that I cannot seem to find a way to USE that camera in a call.  I have no video option in the soft keys, and nothing I press will enable it.  When I'm in a call with another polycom phone, there is a "no video" icon in the middle on the left.  When I try an call it from a computer using Skype for Business, and I try to enable a video session, it tells me the phone refused the video connection.

 

Is there something in the config settings that I'm missing?

 

Thanks,

Michael

Polycom Employee & Community Manager
Posts: 13,314
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

[ Edited ]

Hello Michael,

welcome to the Polycom Community.

This is working as designed as you cannot make Video Calls to Skype for Business clients as explained here:

 

Dec 6, 2011 Question: What Phone Models support the LYNC 2010, LYNC 2013, Microsoft Office365 and Skype for Business Online?

Resolution: Please check => here <=


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Occasional Visitor
Posts: 3
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

Hi Steffen!  Thanks for the reply.  Maybe I'm being dense, or missing something, but I don't see anywhere in that link that says you can't make video calls with the phone.  It's connected properly to the Skype 4 Business server.  It's using 5.5.1, not 5.5.0.  I don't understand what you were trying to point out in that link.  The VVX600 is supported, and the VVX601 is the same phone with upgraded processor and memory.  So I'm not sure where you're saying that not doing video calls is working as expected.  Can you elaborate?

 

Thanks,

Michael

Polycom Employee & Community Manager
Posts: 13,314
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

Hello Michael,

 

basically Polycoms VVX camera does not support Microsofts proprietary SVC codec.

 

Therefore calls from and to a VVX from a LYNC 2013 or Skype for Business Client do not have Video.

 

We could make calls on earlier LYNC versions between VVX's but newer Versions to my knowledge are not supported.

 

This is all explained checking the above post.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Occasional Visitor
Posts: 3
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

Thank you Steffen! I didn't see anything in that article other than which phones were compatible.  But the problem is that the video doesn't work from polycom to polycom either.  Is this because it's going through the S4B server?

 

Thanks,

Michael

Polycom Employee & Community Manager
Posts: 13,314
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

Hello  Michael,

from the FAQ post:

 

  1. In Lync 2010 environment Point-to-Point video calls between VVX 500/600 IP phone and another VVX 500/600 phone is supported.  The VVX1500 which includes in integrated video camera is also capable of the same video scenarios

  2. Point-to-Point video calls between VVX 500/600 and Lync Client 2010 are supported. 

  3. Video calls in Lync 2013 environment are not supported due to lack of support to H.264 or RTV in UCS 5.0.0.

As Skype for Business is after LYNC 2013 that is not supported either. I may add additional information to the FAQ post to prevent similar posts.

 

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Occasional Visitor
Posts: 1
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

Is Polycom planning to update their codecs to support video transmission via Skype for Business?

It really undermines the use of the VVX camera product.

Polycom Employee & Community Manager
Posts: 13,314
0

Re: VVX 601 Camera Not Sending or Receiving

Hello resse,

welcome to the Polycom Community.

I am unable to comment in public on this.

 

Please work with a Polycom Sales engineer or a Polycom reseller for any roadmap on new hardware.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.