Reply
Occasional Visitor
ms164_ncc
Posts: 4
0

CX300 in-call volume low

Hello everyone

 

I have received reports that CX300 users seem quiet to the person on the other end of the call.  I have tested this using a spare CX300, and the volume does indeed seem quiet compared with using a headset.

 

Changing the microphone volume within the Lync client does not appear to make any difference, and the input volume appears to be set to 100% within the Windows sound control panel.  Increasing the volume using the telephone volume control does appear to increase the volume slightly, however at maximum setting the sound appears to become distorted.

 

Is this a feature of CX300s or could there something else I haven't checked?  We are using Windows 7 PCs with the CX300s plugged directly into the computer as opposed to via a docking station or USB hub.


Thanks

Mike

Occasional Visitor
ms164_ncc
Posts: 4

Re: CX300 in-call volume low

Hello again everyone

 

Problem solved!  It transpires that it wasn't so much a case of the user sounding "quiet" to callers, as not being heard at all.  Upon further investigation I discovered that the headset wasn't quite plugged in, and plugging the cable in correctly has resolved the issue.

 

Just thought I'd let you all know before anyone offered a solution to the now non-exisistent "low volume" problem... :-)

Polycom Employee & Moderator
SteffenBaierUK
Posts: 6,167
0

Re: CX300 in-call volume low

Hello Mike,

welcome to the Polycom Community.

Thanks for getting back and sharing this useful information with the community.

 

Did you mean the Handset cord was not fully plugged into the CX300 / Handset?

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

Above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

Please ensure to always check the VoIP FAQ, Video Endpoint FAQ , PSTN FAQ or RPM FAQ

If you find my post helpful, and it answers your question, please mark it as an "Accepted Solution" and feel free to give me Kudos.
Occasional Visitor
ms164_ncc
Posts: 4
0

Re: CX300 in-call volume low

Hello Steffen

 

Yes, the handset cord wasn't fully plugged into the CX300.

 

Some users have reported that the recess which contains the handset and headset sockets is a little awkward to access, and as a result a user can be under the impression that the handset cord is fully inserted when this is not the case.  Once the cable has been pushed firmly into the socket and has clicked into place the issue is usually resolved.

 

 

Kind regards

 

Mike