cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VVX 400 unable to register or retrieve an IP address

Occasional Contributor

VVX 400 unable to register or retrieve an IP address

I accidentally did something dumb! I was switching some phones around in our conference room when I accidentally plugged in the ethernet cable of an analog Soundstation POE adapter into the ethernet port of a VVX 400 IP Phone with an active power supply. I quickly switched the ethernet cables after realizing it. However, now the VVX 400 won't register or pick up an IP address. The VVX 400 phone powers on just fine. It's just when registering there's a problem.

 

Any thoughts on how to resolve this?

 

Thanks again

Message 1 of 2
1 REPLY
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 400 unable to register or retrieve an IP address

Hello HelloPolycom,

welcome to the Polycom Community.

There is no analog Polycom PoE Adaptor.

 

I can only assume that you have an analog Polycom SoundStation phone and utilizing this with the supplied power adaptor and using the originally supplied cable plugging this accidentally into a Ethernet socket is impossible as the originally supplied cable comes with an extra nose on the side preventing this.

 

If this originally supplied cable has been swapped with a standard RJ45 cable it becomes possible and can destroy a Ethernet port of a PC or a Phone.

 

Your VVX phone needs to be replaced as is now defective.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 2