Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Bluetooth pairing issue- Poly Savi 8220

SOLVED
polyuser1
Occasional Visitor

Bluetooth pairing issue- Poly Savi 8220

Hi All,

 

We've just bought couple of Poly Savi 8220 units and have them connected. The unit works well with PC and Cisco IP phone. However not able to pair the unit to the mobile phone. I've tried holding down the bluetooth pairing button but the the flashing light does not come on( see the attachment).

 

I've tried unplugging the unit from the handset and PC as well as several restarts without luck.

 

Could anyone please help troubleshoot the issue?

 

Thanks

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
polyuser1
Occasional Visitor

Re: Bluetooth pairing issue- Poly Savi 8220

Hi Steffen,

Thank you for your input.

 

I had tried the below steps a few times without success. After a brief telephone to the support centre, a helpful representative (Gyan) helped solve the issue for me. 

 

The factory blutooth setting was set to 'off', which could be turned back on by installation of  the PLT software . Turned out that there a firmware update also available. After the update and turning blutooth on, the base unit easily went into pairing mode and connected to my mobile phone.

Problem solved.

 

Thank you

 

View solution in original post

2 REPLIES 2
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Bluetooth pairing issue- Poly Savi 8220

Hello @polyuser1 

 

you should be able to pair the Savi if it is the office version but not the UC version.

SteffenBaierUK_0-1620976389349.png

  • the Bluetooth icon is a button too
  • press and hold till blue/red flashing
  • via Hub > Settings > Wireless > Bluetooth, check also if it on
    it should per default be on
  • should take like 4-5 seconds to enable pairing mode when you press the Bluetooth button down

Best Regards

 

Steffen Baier

 

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 3
polyuser1
Occasional Visitor

Re: Bluetooth pairing issue- Poly Savi 8220

Hi Steffen,

Thank you for your input.

 

I had tried the below steps a few times without success. After a brief telephone to the support centre, a helpful representative (Gyan) helped solve the issue for me. 

 

The factory blutooth setting was set to 'off', which could be turned back on by installation of  the PLT software . Turned out that there a firmware update also available. After the update and turning blutooth on, the base unit easily went into pairing mode and connected to my mobile phone.

Problem solved.

 

Thank you

 

View solution in original post