Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

PLT Focus / Voyager Focus Troubleshoot Help PLEASE

John Spagz
Occasional Visitor

PLT Focus / Voyager Focus Troubleshoot Help PLEASE

My bluetooth headset had been working perfectly.  After a week of not using it, I tried to use it for a work call and the problem began:   1)  Microphone not working 2) Repeating alert tone in my ear (doot dah doot) 3) problem start immediately upon joining or initiating any call from any device including my iPhone.  Produce now is unusable. 

I have replicated this on multiple laptops and my phone and of course turned off bluetooth to confirm it is not a local laptop or phone problem.  Seems to me like bad firmware has been loaded onto the headset.  Connected it to the Poly/Plantronics hub, reloaded software and hardware and tried modifying all available settings within the hub.  No luck. 

Please notice my subject line.  Device is a Plantronics PLT focus and seen as such on my devices. However hub shows it as Voyager Focus.  Could this be an indication of a software conflict?   I'm out of ideas how to resolve this.   Thank you all in advance!    John 

Message 1 of 2
1 REPLY 1
bhupender
Polycom Employee & Community Manager

Re: PLT Focus / Voyager Focus Troubleshoot Help PLEASE

Hello @John Spagz  ,

 

 Welcome to Poly Community.

 

From what I understand the unit is making constant Beep noises. Do basics to isolate the issue:

 

- Try making a fresh pairing with phone and BT600 USB adapter

- Also try doing a reset on headset via the Plantronics HUB mobile app then pair again and test

- Ensure headset and USB dongle firmware are up to date.

 

If beeps continues then it would indicate a possible hardware failure normally requiring RMA but I advise you to open a ticket with our technical support teams to get further confirmation on the same since  troubleshooting or providing support via the community is outside the scope for myself as a Poly employee.


Please raise a ticket with Poly Technical Support.

 

You will need to provide the following:


• Video of issue if possible as it will help visualize the issue.

• Provide screenshots related to issue or error messages (if any).
• Serial number or firmware version of headset/speaker/USB dongle when issue is noticed.

• Operating System in use.

 

Please remember, if you see a post that helped you, and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".
 
This forum reply, or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer. Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.

Best Regards,


Bhupender

Message 2 of 2