Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

SOLVED
Highlighted
Occasional Advisor

Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

Software version 5.5.4.2255

Cannot dial out from IP extension on Trio line 2, but can dial into the Trio from another extension on the phone system.

However when the Visual+ is un-plugged, I can then dial out.

 

Line 1 is registered to SfB.

The digitmap is blank.

 

Please see video of the problem here: https://www.dropbox.com/s/p1ueoprmxgxb4qn/1080p.mov?dl=0

 

Thanks,

 

Peter.

Message 1 of 5
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

The Hybrid FAQ has an example configuration in the 2nd information.
----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 4 of 5
4 REPLIES 4
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

Hello ,

welcome to the Polycom Community.

The community's VoIP FAQ contains this post here:

Jan 19, 2012 Question: How to troubleshoot Polycom VoIP related Issues?

Resolution: Please check => here <=

 

Basically we need some logs to tell and maybe a backup as well.

 

Most likely when the Visual+ is attached the unit sends Video at all times. I am currently on holiday so either you check the Admin Guide on how to disable Video for individual lines or wait for other community members to help you. The SIP switch should simply reject our video.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 5
Highlighted
Occasional Advisor

Re: Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

Thanks Steffen,

Your reasoning seems to be correct as when I disable video (globally) in the web interface I am able to make outbound calls from line 2.  I have been through the admin guide but I cannot work out how to disable video for a specific line.  If anyone else can help while Steffen is away that would be great.

Message 3 of 5
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

The Hybrid FAQ has an example configuration in the 2nd information.
----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 4 of 5
Highlighted
Occasional Advisor

Re: Trio 8800/Visual+ hybrid registration unusual calling behaviour

Thanks Steffen, reg.2.video.enabled="0"  has fixed the problem.

Message 5 of 5