Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Soundstation 2 [2201-16000-601] hiss from speaker when not in use

SOLVED
TJM_UK
Occasional Visitor

Soundstation 2 [2201-16000-601] hiss from speaker when not in use

I have tried two SoundStation 2 devices which I really like but strangely I get a hiss from the speaker on both devices when off-hook or not in use.  It is noticable in quiet rooms.

 

I've experienced this on two different Soundstation 2 devices (which were re-located in different rooms to make sure it wasn't a different device interfering but no improvement was made).

 

Can other SoundStation users let me know if this is normal for a SoundStation 2 connected to a normal telephone line?

Message 1 of 3
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Soundstation 2 [2201-16000-601] hiss from speaker when not in use

Hello TJM_UK,

welcome to the Polycom Community.

Does this also happen when you remove the Phone Line and just power up the unit?

 

I have never heard this for a new product and can only assume this is a wiring / earth issue.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 2 of 3
2 REPLIES 2
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Soundstation 2 [2201-16000-601] hiss from speaker when not in use

Hello TJM_UK,

welcome to the Polycom Community.

Does this also happen when you remove the Phone Line and just power up the unit?

 

I have never heard this for a new product and can only assume this is a wiring / earth issue.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 2 of 3
TJM_UK
Occasional Visitor

Re: Soundstation 2 [2201-16000-601] hiss from speaker when not in use

Hi Steffen,

 

Many thanks for taking the time to reply.  As I only have 2 units it can be hard to find where the issue is so I engaged the forum as part of a diagnostic process to discount the SoundStation so I am sorry if I misunderstood the guidelines.

 

I have tried without the telephone line connected as you say and still experience the problem.  I also referred to FAQ's for the product and searched this forum for similar issues and did find a post related to hiss but for a different model.

 

The reply has definately helped since we have established the SoundStation shouldn't perform like this (which is what I expected for a high-end product like this) and I need to look elsewhere for a solution.

 

Best regards,

 

Tim.

Message 3 of 3