Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

No Video with Polycom Trio 8800 and RealConnect for MS Teams

Highlighted
Occasional Contributor

No Video with Polycom Trio 8800 and RealConnect for MS Teams

Device: Trio 8800

F/W: 5.9.0.10869

Service, Sfb Online / RealConnect MS Teams Interop

 

When joining a MS teams meeting via real Connect there is no video being sent. Remote video is seen.

Issue likely to be the video codec being sent.

 

Debug logs attached.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<!-- Application SIP Cedar 5.9.0.10869 10-Apr-19 15:52 -->
<!-- Created 24-04-2019 07:42 -->
<!-- Base profile Lync -->
<PHONE_CONFIG>
	<!-- Note: The following parameters have been excluded from the export:
		btoe.PairingCode=""
		device.logincred.password=""
		tcpIpApp.ice.password=""
		tcpIpApp.ice.username=""
	-->
	<ALL
		btoe.pairingMode="Manual"
		device.logincred.user="meetingroom.trio8800@domain.com"
		device.set="1"
		dialplan.digitmap.lineSwitching.enable="1"
		exchange.meeting.realConnectProcessing.teams.enabled="1"
		feature.btoe.enabled="1"
		feature.fecc.allowLocalCameraFarEndControl="0"
		httpd.cfg.enabled="1"
		httpd.enabled="1"
		log.level.change.afe="5"
		log.level.change.auth="2"
		log.level.change.bfcp="0"
		log.level.change.nisvc="2"
		log.level.change.proxy="2"
		log.level.change.sip="0"
		log.level.change.sipp="0"
		log.level.change.sipt="0"
		log.level.change.wad="6"
		log.render.file.size="1024"
		lync.qos.dscpVoice="40"
		powerSaving.idleTimeout.offHours="5"
		powerSaving.idleTimeout.officeHours="15"
		reg.limit="3"
		tcpIpApp.ice.turn.server="mediaedgeGB1.online.lync.com"
		tcpIpApp.ice.turn.udpPort="3478"
		tcpIpApp.port.rtp.lync.audioPortRangeEnd="50019"
		tcpIpApp.port.rtp.lync.audioPortRangeStart="50000"
		tcpIpApp.port.rtp.lync.contentPortRangeEnd="50059"
		tcpIpApp.port.rtp.lync.contentPortRangeStart="50040"
		tcpIpApp.port.rtp.lync.videoPortRangeEnd="50039"
		tcpIpApp.port.rtp.lync.videoPortRangeStart="50020"
		video.codecPref.H261="8"
		video.codecPref.H263="7"
		video.codecPref.H2631998="5"
		video.codecPref.H264="1"
		video.codecPref.H264.packetizationMode0="6"
		video.codecPref.H264HP="3"
		video.codecPref.H264HP.packetizationMode0="4"
		video.codecPref.Xdata="9"
		video.codecPref.XH264UC="3"
		video.codecPref.XUlpFecUC="10"
		call.autoOffHook.2.contact="885387119@t.plcm.vc"
		call.autoOffHook.2.enabled="1"
		dialplan.2.applyToDirectoryDial="1"
		dialplan.2.digitmap="^.+@t\.plcm\.vc$"
		dialplan.2.digitmap.mode="regex"
		dialplan.1.lyncDigitmap.timeOut="5"
		mr.pair.uid.1="64167f2e1d15"
		msg.mwi.1.callBack="sip:meetingroom.trio8800@domain.com;opaque=app:voicemail"
		msg.mwi.1.callBackMode="contact"
		reg.1.address="meetingroom.trio8800@domain.com"
		reg.2.address="TeamsTest@domain.com"
		reg.1.auth.loginCredentialType="usernameAndPassword"
		reg.1.ice.turn.callAdmissionControl.enabled="1"
		reg.1.srtp.offer="1"
		reg.2.server.1.address="t.plcm.vc"
		reg.2.server.1.transport="TCPpreferred"
	/>
</PHONE_CONFIG>
Message 1 of 3
2 REPLIES 2
Highlighted
Occasional Contributor

Re: No Video with Polycom Trio 8800 and RealConnect for MS Teams

Just to add that SfB online meetings does show the near end video so hardware is ok
Message 2 of 3
Highlighted
Polycom Employee

Re: No Video with Polycom Trio 8800 and RealConnect for MS Teams

Hi Graham,

Your logs are not showing debug messages, please add:

log.render.file.size="10240"
log.render.level="0"
Regards,
Leonardo Mezzanotti
Message 3 of 3