Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

SOLVED
Highlighted
Occasional Advisor

Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

Hi 

We have now does as so many others, and that is to move from Skype for Business to Teams. 

We also moved our SIP traffic to teams so that you can call in and out using your Teams app. 

 

Now the time has come for our conference rooms. I have signed up for Realconnect and it has been implemented in our o365 tenant without issues. 

 

My problem is now with the trios. I have tested back and forth and have upgraded our testbench to the latest available: 5.9.3.7982

I have figured out that i need to use base profile Skype for business and that realconnect needs to be configured to SIP2. But to get incoming and outgoing calls, do i then use a skype for business user or a teams user? That is my question. 

 

We would like to continue to have the possibility to call in and out to landlines and mobiles

 

Best regards Marius 

Message 1 of 5
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

Hello @MariusW 

 

Welcome to the Poly Community.

 

Check:

 

Nov 12, 2014 Question: Internal Server Error when importing a configuration file via the Web Interface?

Resolution: Please check => here <=

 

Try to correct your quotes aka:

is not UTF-8

 

This is:

 

Best regards

 

Steffen Baier

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 4 of 5
4 REPLIES 4
Highlighted
Trusted Contributor

Re: Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

Hi @MariusW,

 

first of all, with RealConnect you can´t do ad-hoc Teams Calls with your Visual Pro. Everytime you want to meet via Teams, you must schedule this meeting.

 

For your configuration have a look here:

https://community.polycom.com/t5/RealConnect-for-O365-Hybrid-and/Configure-Trio-8800-to-use-Realconn...

 

https://blog.schertz.name/2019/08/poly-trio-with-microsoft-teams/

 

Message 2 of 5
Highlighted
Occasional Advisor

Re: Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

Hi mshu

 

thanks for the feedback. I am trying the steps there. And i get Internal Server error: please try again when trying to import these settings

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<PHONE_CONFIG>
	<ALL
	reg.limit=”2″ 
	dialplan.digitmap.lineSwitching.enable=”1″ 
	call.autoOffHook.2.contact=”774138606@t.plcm.vc”
	call.autoOffHook.2.enabled=”1″ 
	dialplan.2.applyToDirectoryDial=”1″ 
	dialplan.2.digitmap=”^.+@t\.plcm\.vc$” 
	dialplan.2.digitmap.timeOut=”4″ 
	dialplan.2.digitmap.mode=”regex” 
	reg.2.address=”fuji” 
	reg.2.keepalive.sessionTimers=”1″ 
	reg.2.label=”Teams Meeting” 
	reg.2.server.1.address=”t.plcm.vc” 
	reg.2.server.1.register=”0″ 
	reg.2.server.1.transport=”TCPpreferred” 
	reg.2.srtp.offer=”1″ 
	exchange.meeting.realConnectProcessing.teams.enabled=”1″ 
	exchange.meeting.realConnectProcessing.outboundRegistration=”2″ 
	call.teluri.showPrompt=”0″ 
	/>
</PHONE_CONFIG>

 

when checking the logs i get

 

0427130429|cfg  |4|00|Web|cfgParamSaveCfgFile: No params found in the input buffer.
0427130429|cfg  |4|00|Web|[cfgSaProcessRequestC::importConfigurationFile] Error updating buffer

 

 

Message 3 of 5
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

Hello @MariusW 

 

Welcome to the Poly Community.

 

Check:

 

Nov 12, 2014 Question: Internal Server Error when importing a configuration file via the Web Interface?

Resolution: Please check => here <=

 

Try to correct your quotes aka:

is not UTF-8

 

This is:

 

Best regards

 

Steffen Baier

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 4 of 5
Highlighted
Occasional Advisor

Re: Teams + Trio 8500 + VisualPro + Realconnect config question

*facepalm*

 

so simple fix. thanks for the help!

Message 5 of 5