Trio 8800 unable to search for contacts

Occasional Visitor

Trio 8800 unable to search for contacts

Hi there,


I am currently investigating an issue where ever since our mailboxes have been migrated to exchange 365, our Polycom Trio 8800 (and small number of VVX 501) are unable to perform a contact search.

 

The devices themselves work correctly with regards to dialling numbers, joining meetings, etc.  However if you go into the contacts option and type a name, it says 'searching' for a couple of seconds and then returns zero results. Contacts search was working absolutely fine until we migrated the resource accounts from exchange on premise to exchange online.

 

Our environment is set up in the following way:

Skype For Business Server 2015 on premise.  
Microsoft Exchange Server 2016 Hybrid with mailboxes themselves stored online.

Trio 8800 software revision: 5.5.3.3441 (we have tried upgrading to 5.7.1.4145 but makes no difference, the issue still persists).

 

I have enabled debug logging on the Trio devices and if I perform a search for my surname 'Johns' this is what I find.

 

 

1123124620|abs  |0|00|[CAbsDirectory::getContacts]
1123124620|abs  |1|00|[CAbsDirectory::getContacts] sending message to abs task
1123124620|abs  |1|00|[CAbsDirectory::processFetchTaskMsg] recieved message of type 1
1123124620|abs  |0|00|[CAbsDirectory::getContactsFromServer]
1123124620|abs  |1|00|[CAbsDirectory::getContactsFromServer] invoking so webticket api for fetching contacts for Johns search string
1123124620|proxy|2|00|CProxyService:: Received Request on Proxy Service
1123124620|proxy|2|00|CProxyService:: Forwarding Request to AuthSvc, TransactionID[694675646]
1123124620|AuthS|2|00|Request(-1)AuthSvc,(101)AuthServiceWTMsgKey,(-1)proxyService,(1001)AuthRsp,(Expiry,TransactionId,Time,Type):(45000,694675646,1542977180,0)IndicationLevel:(200)
1123124620|proxy|3|00|proxyService's Ticked,Reason(Internal),Count/Size(1/1),Stop? (No)
1123124620|proxy|3|00|proxyService's Timer,Running(0),Start(45000)
1123124620|proxy|2|00|Proxy Saved Req: xnid(694675646),id(0x3a0ee28),expiry(45000)
1123124620|AuthS|2|00|Policy Dest:(201)AuthServicePolicyServiceKey:(101)AuthServiceWTMsgKey:(205)AuthSvcAOServiceRequestKey
Caller Service(139)AuthServiceCallerAbs:IndicationCode(0)
,TransactionID(694675646)
1123124620|AuthS|2|00|Policy Dest:(201)AuthServicePolicyServiceKey:(101)AuthServiceWTMsgKey:(206)AuthSvcAOServiceReplyKey
Caller Service(139)AuthServiceCallerAbs:IndicationCode(200)Got WT
,TransactionID(694675646)
1123124620|AuthS|2|00|Reqponse(-1)AuthSvc,(101)AuthServiceWTMsgKey,(-1)proxyService,(1001)AuthRsp,(Expiry,TransactionId,Time,Type):(-1,694675646,1542977180,1)IndicationCode:(200)Got WT
1123124620|proxy|2|00|CProxyService:: Recieved Response, TransactionID[694675646]
1123124620|proxy|2|00|CProxyService:: Returning Response to Requester, TransactionID[694675646]
1123124620|proxy|2|00|Proxy deleted Req: xnid(694675646),id(0x3a0ee28)
1123124620|abs  |2|00|[CAbsDirectory::absPrepareForQuery] Got Response from SF.
1123124620|abs  |0|00|Lync ABS Request:<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<soap:Envelope xmlns:soap="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<soap:Header><wsa:To xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressing" xmlns:wsu="http://docs.oasis-open.org/wss/2004/01/oasis-200401-wss-wssecurity-utility-1.0.xsd" wsu:Id="to">https://REDACTED/groupexpansion/service.svc/WebTicket_Bearer</wsa:To><wsa:ReplyTo xmlns:wsa="http://www.w3.org/2005/08/addressin
1123124620|abs  |0|00|Lync ABS Response:[<s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/" xmlns:a="http://www.w3.org/2005/08/addressing"><s:Header><a:Action s:mustUnderstand="1">DistributionListExpander/IAddressBook/QueryAbContactsResponse</a:Action></s:Header><s:Body xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema"><QueryAbContactsResponse xmlns="DistributionListExpander"><QueryAbContactsResult><ResponseState>ContactDataCorruption</ResponseState><ResultInfo/><AbC
1123124620|abs  |0|00|[CAbsDirectory::parseContacts]
1123124620|abs  |0|00|[CAbsDirectory::updateContacts]
1123124620|app1 |1|00|[AppUiC::sendSearchNotification] Sending abs search done event to UI
1123124620|abs  |1|00|[CAbsDirectory::processFetchTaskMsg] waiting for message
1123124621|app1 |0|00|[AppHybridC] handleNonCallService - Event: 0x5f
1123124621|app1 |1|00|[CPresenceHelper::fetchPresenceInfo]Sening request to core module - dbEntContacts, ct,em
1123124621|app1 |0|00|Requesting database service: {"Req": {"Sql": "SELECT ct,em FROM dbEntContacts limit 12", "Cmds": [], "Db": "64167f293a0b", "CID": 57192920, "Tk": "presence-for-dbEntContacts"}}
1123124621|app1 |0|00|Received database service response: {"Resp": {"End": 0, "Total": 1, "Cols": ["ct", "em"], "Start": 0, "Tk": "presence-for-dbEntContacts", "Db": "64167f293a0b", "CID": 57192920, "Rows": [["+44 7811976088", ""]]}}
1123124621|app1 |0|00|AppUiC::TimerOut500ms() - Checking stalled GUI ticks 1 timeout 30 nextRecoveryAllowed 13378
1123124622|app1 |0|00|[AppHybridC] handleNonCallService - Event: 0x5f
1123124622|app1 |0|00|AppUiC::TimerOut500ms() - Checking stalled GUI ticks 1 timeout 30 nextRecoveryAllowed 13380
1123124623|app1 |0|00|[AppHybridC] handleNonCallService - Event: 0x5f
1123124623|app1 |0|00|AppUiC::TimerOut500ms() - Checking stalled GUI ticks 1 timeout 30 nextRecoveryAllowed 13382

 

Personally I think the <ResponseState>ContactDataCorruption</ResponseState> response is the smoking gun for this problem however I am at a loss as to what the issue could be.

 

Any help would be appreciated.

Regards,

 

Anthony

Message 1 of 3
2 REPLIES
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800 unable to search for contacts

Hello @AnthonyJohns,

 

welcome to the Polycom Community.

 

We would need additional logs but personally I am unable to support this via the community.

 

I suggest you work with ScanSource Video Communications Ltd. who sold this Trio as they can open a ticket for you with our support team.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 3
Occasional Visitor

Re: Trio 8800 unable to search for contacts

Thankyou Steffen, I have logged a support ticket for this.

 

I will update this thread if I have any result. Many thanks, Tony

Message 3 of 3