Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

VVX411 , Skype for Business login not working after Firmware update

SOLVED
Occasional Contributor

VVX411 , Skype for Business login not working after Firmware update

Trying to update to the latest S4B approved firmware Polycom UC Software 5.9.0.9373, updated from Polycom UC Software 5.7.0.14430  Rev R.

When I do so, any and all login attempts fail.

"Fetching User Certificate" appears for several mins then nothing.

Rolling back the firmware solves the problem but that's not a permanent solution.

 

Phone Information

Phone Model VVX 411

Part Number 3111-48450-001 Rev:A

MAC Address 64:16:7F:66:62:69 IP

Mode IPv4

IP Address 10.0.12.23

UC Software Version 5.9.0.9373

Updater Version 5.9.7.11143

Message 1 of 3
2 REPLIES 2
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX411 , Skype for Business login not working after Firmware update

Hello @Richard Lance ,

 

Welcome back to the Poly Community.
Your log shows:

0827222054|nisvc|2|00|HTTP SEND:: DestUrl(https://skype-fe1.internal.northark.net/WebTicket/WebTicketService.svc/pin), HttpResCode(500), curlRetCode(0) retVal(0)
0827222054|nisvc|2|00|ErrorBuffer::
0827222054|nisvc|2|00|

****************************HTTP SEND**************************

0827222054|nisvc|2|00|<\ni01:1,time taken(29)>
0827222054|auth |2|00|<SM>(307)AuthServiceWTUsingCredStateMachine(0x4520aec0):Ctx((340),(301)kEAuthOnRecvDataResponse,Ticks(0))
0827222054|auth |4|00|m_RetVal[-1] eReqRspID[4] csStrippedResponse[<s:Envelope xmlns:s="http://schemas.xmlsoap.org/soap/envelope/"><s:Body><s:Fault><faultcode xmlns:a="http://docs.oasis-open.org/ws-sx/ws-trust/200512">a:InvalidScope</faultcode><faultstring xml:lang="en-US">The AppliesTo element of web ticket request points to a different web server or site.</faultstring><detail><OCSDiagnosticsFault xmlns="urn:component:Microsoft.Rtc.WebAuthentication.2010" xmlns:i="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"><Ms-Diagnostics-Faul
0827222054|auth |4|00|parseSoapError: csFaultCode[a:InvalidScope] csReasonText[The AppliesTo element of web ticket request points to a different web server or site.] csDetailErrorValue[28037] csInternalErrorCode[] csInternalErrorText[The AppliesTo element of web ticket request points to a different web server or site.]

so I assume this is an on-premise Skype for Business setup?

 

The Phone was sold by WESTCON MIDDLE EAST LTD in 18/12/2018 so I suggest you work with them once you checked the community search results >here< and actually use UC Software 5.9.3.

 

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 3
Occasional Contributor

Re: VVX411 , Skype for Business login not working after Firmware update

Disussing with the reseller, UC Software 5.9.3. does in fact work

Message 3 of 3