Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

No video from Far End

Tracyp
Occasional Visitor

No video from Far End

Hello everyone.

 

We have a VSX7000 (near end) talking to a PC with Polycom Telepresence M100 (far end).

 

They are connected through an IPSEC VPN.

 

I can see local video on the far end and can connect a call from the near end. 

 

The far end sees the near end video but at the near end here I am not seeing any video from the PC.

 

What could be causing this?

 

Thanks

Tracy

Message 1 of 5
4 REPLIES 4
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: No video from Far End

Hello Tracyp,

welcome to the Polycom Community.

The community's Video Endpoint FAQ contains this post here:

 

  • Jun 21,2014 Question: Are there specific Ports in my firewall that I need to open in order to utilize video conferencing?

    Answer: Please check the relevant release notes or admin guide for your device under the section “Inbound and Outbound Ports” or "Port usage" => here <=

and

 

  • Jun 21,2014 Question: What could be causing one way video or one way audio when utilizing video conferencing?

    Answer: Please check the relevant release notes or admin guide for your device under the section “Inbound and Outbound Ports” or "Port usage" => here <= in order to open the relevant firewall ports.


Please ensure you always check the community FAQ and/or utilize the community search before posting any new topics or follow up post’s.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 5
Tracyp
Occasional Visitor

Re: No video from Far End

The thing is that the units are talking through a fixed IPSEC VPN so there should not be any port blocking taking place.

Message 3 of 5
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: No video from Far End

Hello Tracyp,

as one side is a Microsoft Operating system (m100) the likelyhood of a firewall being active is quite high.

 

Please check the Windows firewall (or disable it for testing) and ensure the relevant ports are not being blokcked.

 

You can install wireshark and ensure that all the traffic is arriving and leaving the PC.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 5
Tracyp
Occasional Visitor

Re: No video from Far End

I have done some further testing. I downloaded the latest windows desktop telepresence onto a laptop within the same network.

 

I successfully connected to the far end and got video both ways.

 

This seems to point to it being something related to the VSX7000.

 

any suggestions? I really need to get this working soonish

 

thanks

Tracy 

Message 5 of 5