Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Application is not present

Occasional Advisor

Application is not present

I have a VVX301 that is throwing a "application not present error"

I have tried multiple versions of firmware via multiple methods (TFTP FTP HTTPS)

The files generally are downloaded by the phone 100% but the phone will reject it.

The logs indicate

000245.608|copy |3|00|Download of 'cfg/../frm/VVX301_3111-48300-001.sip.ld' succeeded on attempt 1 (addr 1 of 1)
000246.185|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A183  got=0x2A06A185
000246.660|cfg  |4|00|Prov|File ../frm/VVX301_3111-48300-001.sip.ld was not valid

Bad image checksum seems to be an issue on the vvx311 not the 301 (https://knowledgebase-iframe.polycom.com/kb/viewContent.do?externalId=34528) I did try regardless to force the phone into 100FD and turn off storm filter with out success.

 

Any thoughts?

 

One other point is the "expected" seems to change on each download

000253.866|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A181  got=0x2A06A185
000245.055|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A041  got=0x2A06A185
000242.358|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A101  got=0x2A06A185
000243.500|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A180  got=0x2A06A185
000244.415|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A103  got=0x2A06A185
000246.185|cfg  |4|00|Bad image checksum, expected=0x2A06A183  got=0x2A06A185
Message 1 of 4
3 REPLIES 3
Polycom Employee & Community Manager

Re: Application is not present

Hello @SamFiller ,

 

Welcome back to the Poly Community.


It would be great to know what actual firmware was on the phone prior to yourself trying to update?

 

As stated in the linked document do not disable the Strom Filter but instead change to the configuration suggested:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?>
<device.net.etherStormFilterPpsValue
device.set="1"
device.net.etherStormFilterPpsValue.set="1"
device.net.etherStormFilterPpsValue="17"
/>

If this still fails then you would need to open a ticket.


In order to raise a support ticket, you need to work with your Poly reseller as they may need to do this for you.

End Customers are usually unable to open a ticket directly with Poly support.

If this is some sort of an Internet discounter providing your MAC address or your Poly devices serial will enable us to look up who would be able to support you. This may not be who you purchased the Poly device from.

If the unit is no longer within the warranty please be prepared to Pay Per Incident / PPI. This is all outlined in detail here

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 4
Occasional Advisor

Re: Application is not present

@SteffenBaierUK

 

Thank you for pointing that out, I did see that but unfortantly since the phone is not pulling the config file I have no way of doing that.

Based on the logs its pulling the master config, and firmware.

Thanks

 

Message 3 of 4
Polycom Employee & Community Manager

Re: Application is not present

Hello @SamFiller ,

 

You could try not serving a sip.ld file or using a standalone FTP as it should load the CFG. The next step has already been outlined aka a support ticket.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 4 of 4