Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Auth password stored on phone doesn't work

bitbanger
Occasional Advisor

Auth password stored on phone doesn't work

Soundpoint IP 450

UCS 3.3.3.0094

Asterisk 1.8.32.1

 

I'm trying to move my SIP auth passwords from reg.cfg to the phone (for better security).

I keep getting password errors from Asterisk.

When I also try to move the auth username to the phone, I get an error from Asterisk telling me that the username is <XXXX> and the auth digest username is < XXXX>, i.e., same thing but with a leading space.

I wonder if the same thing is happening to the password on the phone: a leading space is being inserted?

 

I have no trouble moving auth passwords to web config, but that doesn't help with security: the passwords are just in a different file on the boot server. I don't want passwords stored on the boot server.

 

I have reentered the password on the phone several times, very carefully. I'm sure I'm not typing it in incorrectly.

The password is 11 characters long, alphanumeric only.

 

Message 1 of 9
8 REPLIES 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Auth password stored on phone doesn't work

Hello bitbanger,

welcome to the Polycom Community.

Firstly I would suggest to install a currently supported software on this unit. UCS 4.0.8 for example.

 

In addition I would factory default the unit with everything apart from the password and then add this manually.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 9
bitbanger
Occasional Advisor

Re: Auth password stored on phone doesn't work

Thanks for the reply.

 

Before I update the firmware I would like to be able to return to 3.3.3.0094 if necessary, which doesn't seem to be available for download. In September, when I downloaded 3.3.3 from the UC Software Matrix I got 3.3.3.0069, an older build.

Can I get 3.3.3.0094 Split?

 

Also, is there some reason you recommend 4.0.8 rather than 4.0.9? Just curious.

 

 

Message 3 of 9
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Auth password stored on phone doesn't work

Hello ,

I believe we have a DTMF issue on 4.0.9

 

Old software is => here <=

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 9
bitbanger
Occasional Advisor

Re: Auth password stored on phone doesn't work

Thanks for the explanation on 4.0.8 vs. 4.0.9.

 

I downloaded 3.3.3 Split from the link you gave; it's identical to the 3.3.3.0069 .zip I already had and the sip.ver file inside identifies it as 3.3.3.0069. The phone has 3.3.3.0094 on it. If I need to revert, I'd hate to revert to an older build.

 

Message 5 of 9
bitbanger
Occasional Advisor

Re: Auth password stored on phone doesn't work

I'd like to try again on this.

I still need 3.3.3.0094 Split, not the 3.3.3.0069 that is available for download.

Reason: If I need to revert to 3.3.3 I don't want to revert to something older than I have now, and introduce bugs that I don't have now.

How can I download this?

Thanks!

 

Message 6 of 9
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Auth password stored on phone doesn't work

Hello bitbanger,

welcome back to the Polycom Community.

 

UCS 3.3.3.0094 rts7 C is not a publicly released software and I would be interested where you did get this software from.

 

In order to provide you with such build we require you to open a support case with Polcyom support via your Polycom reseller.

 

Alternatively please post your MAC address of your Phone so we can advise you who you are required to contact.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 7 of 9
bitbanger
Occasional Advisor

Re: Auth password stored on phone doesn't work

I bought the phone secondhand in 09/2015 from a private party through Amazon Marketplace.

UCS 3.3.3.0094 is what was on the phone when I got it.

I have no idea from whom the phone was purchased when new.

MAC address:

0004f244df51

 

Message 8 of 9
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Auth password stored on phone doesn't work

Hello Bitbanger,

The phone was sold back in September 2012 to the Government of St. Kitts & Nevis and I am unable to provide you further details on this.

 

You have the official option to upgrade to a currently supported version 4.0.10 or use any prior version.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 9 of 9