Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

nikita
Advisor

Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Hi,

 

Polycom SPIP4000(3.1.8) is not loading and trying to download wrong files from provisioning server(HTTPS):

 

[Mon Nov 26 13:54:55 2012] [error] [client 64.105.211.216] File does not exist: /var/www/p/74/4000/SSIP4000.bootrom.ld
[Mon Nov 26 13:54:56 2012] [error] [client 64.105.211.216] File does not exist: /var/www/p/74/4000/SSIP4000.sip.ld
[Mon Nov 26 13:54:56 2012] [error] [client 64.105.211.216] File does not exist: /var/www/p/74/4000/sip.ld

 

Here is what syslog says:

 

0100000000|so |4|00|---------- Initial log entry ----------
0100000000|so |4|00|+++ Note that bootrom log times are in GMT +++
0100000000|cfg |4|00|Initial log entry
0100000000|copy |3|00|Initial log entry
0100000000|hw |4|00|Initial log entry.
0100000000|ethf |4|00|Initial log entry.
0100000000|so |3|00|No bitmapped font support in the image for display type 0x5.
1025230230|wdog |4|00|Initial log entry
1025230230|cdp |3|00|CDP is DISABLED.
1025230230|so |3|00|Platform: Model=SoundStation SSIP 4000, Assembly= Rev="
1025230230|so |3|00|Platform: Board=SSIP4000 Default
1025230230|ssps |5|00|Application, comp. 1: Label=PolyDSP C5402 Mem1 FS3, Version=1.2.0.0327 03-Oct-04 09:13
1025230230|ssps |5|00|Application, comp. 1: P/N=3150-11580-120.
1025230230|so |3|00|Platform: MAC=0004f2e0c5e4, IP=Resolving, Subnet Mask=Resolving
1025230230|so |3|00|Platform: BootBlock=2.5.0 (2201-066X2) 20-Aug-04 16:05
1025230230|so |3|00|Application, main: Label=BOOT, Version=4.1.0.0219 10-Dec-07 12:49
1025230230|so |3|00|Application, main: P/N=3150-11069-410
1025230230|app1 |4|00|Initial log entry.
1025230236|so |3|00|Link status is Net up Speed 100 full Duplex.
1025230540|app1 |3|00|DNS resolver servers are '10.7.63.1' '64.105.132.250'
1025230540|app1 |3|00|DNS resolver search domain is 'serial-net.chl.net'
1025230545|app1 |3|00|Bootline: motfec(0,0)bootHost:flash e=10.7.63.106:ffffff00:15180:7 h=216.222.148.199 g=10.7.63.1 u=74 pw=**** f=0x40 tn=CircaIP
1025230545|app1 |4|00|Could not load time from (0.0.0.0).
1025230545|app1 |3|00|DHCP returned result 0x387 from server 10.7.63.1.
1025230545|app1 |3|00| Phone IP address is 10.7.63.106.
1025230545|app1 |3|00| Subnet mask is 255.255.255.0.
1025230545|app1 |3|00| Gateway address is 10.7.63.1.
1025230545|app1 |3|00| DNS server is 10.7.63.1.
1025230545|app1 |3|00| DNS alternate server is 64.105.132.250.
1025230545|app1 |3|00| DNS domain is serial-net.chl.net.
1025230546|cfg |3|00|Beginning to provision phone
 

 

Message 1 of 8
7 REPLIES 7
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Hello Nikita,

 

what makes you assume the phone is trying to download the wrong files?

 

The phone would not just make up these names and always looks for its standard files or files that have been named in a configuration file.

 

Factory reset the unit and provision it from a local ftp server and then check the phone logs.

 

Best Regards

 

Steffen Baier

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 8
nikita
Advisor

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

I have another SPIP4000 , same firmware and here is what I see from his syslogs:

 

0825000022|so |3|00|Platform: Model=SoundStation SSIP 4000, Assembly=2201-06642-001 Rev=A

Platform: Board=2201-06642-001 A

 

This what makes me think that is is wrong.

Message 3 of 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Hello Nikita,

 

have you attempted to provision the phone with the files it request's?

 

Best Regards

 

Steffen Baier

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 8
nikita
Advisor

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Yes I did:

 

64.105.211.216 - - [26/Nov/2012:15:02:45 -0500] "GET /p/74/4000/SSIP4000.bootrom.ld HTTP/1.1" 200 22528 "-" "FileTransport PolycomSoundStationIP-SPIP_4000-UA/4.1.4.0122"
64.105.211.216 - - [26/Nov/2012:15:02:45 -0500] "GET /p/74/4000/0004f2e0c5e4.cfg HTTP/1.1" 200 917 "-" "FileTransport PolycomSoundStationIP-SPIP_4000-UA/4.1.4.0122"
64.105.211.216 - - [26/Nov/2012:15:02:45 -0500] "GET /p/74/4000/SSIP4000.sip.ld HTTP/1.1" 200 14336 "-" "FileTransport PolycomSoundStationIP-SPIP_4000-UA/4.1.4.0122"

 

 

But the phone just kept rebooting.

Message 5 of 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Hi,

 

never seen anything like it from memory and I would suggest contacting your Polycom reseller.

 

Best Regards

 

Steffen Baier

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 6 of 8
nick.toader
Occasional Advisor

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Hello Steffen,

 

Could you please let me understand if on Polycom vvx 400 syslog port is customizable or syslog uses the default 514 port?

 

Thank you,

Nick Toader

Message 7 of 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Empty Assembly field in syslog (Polycom 4000 )

Hello Nick Toader,


welcome back to the Polycom Community.

To my knowledge Syslog utilizes port 514 and is not configurable.

 

Also did you ever follow up your old posts =>  here <=

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 8 of 8