Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Expansion Module

Highlighted
Occasional Visitor

Expansion Module

I connected a polycom vvx color expansion module to a working polycom vvx 400 phone. It didn't work. I connected same module to another working phone and it worked fine. What is the problem?
Message 1 of 4
3 REPLIES 3
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Expansion Module

Hello @Cortiz 

 

Welcome to the Poly Community.

Both the communities Must Read First and the FAQ reference the basic minimum information a new or follow up post should contain.

This ensures the questions having to be asked are limited and any new or follow up post contains the right amount of details to ensure any voluntary participant within the community does not spend additional time chasing basic information.

As a reminder the basic information asked for:

UC Software 4.0.0 or later via the Web Interface Utilities > Phone Backup & Restore > Phone Backup > Phone Backup. Please rename into .TXT or Zip the file to attach.
Since UC Software 5.9.0 simply provide this via the Web Interface Diagnostics > Download Support Information Package

  • If possible provide a Log and either attach them or use the Code Tag.Consult the Troubleshooting Section found within the FAQ if applicable
  • If possible provide the MAC Address or Serial of the device
  • Provide details for example if the issue is a day 1 issue or only happened after an upgrade or any other relevant details
  • For questions around Support please check here

Whilst providing some of these details may not directly impact any possible answer the community can provide, it does enable Poly to have an overview of the current software used. In addition, providing all details at the same time allow us to check logs or look up potential support partners if an issue needs to come into support. It also enables us to verify the entitlement for using features.

 

If you provide some of the above we may be able to look into known issues.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 4
Highlighted

Re: Expansion Module

Check the firmware on the VVX phone you are connecting it to, I recall prior to some versions expansion module wouldn't power up at all.

You could compare one on working and non-working phone, perhaps there's a difference.

Or you could just upgrade non-working to a latest firmware.

Message 3 of 4
Highlighted
Advisor

Re: Expansion Module

Like mentioned by others - check phone software first. This is info from datasheet for VVX Color Expansion  module:

 

"Requires UC Software 4.1.6 on host phone, if running UCS 4.1.x, or UCS 5.1.0 (available postFCS) if running UCS 5.x"

Message 4 of 4