Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

HTTPS provisioning server not working

Highlighted
Occasional Visitor

HTTPS provisioning server not working

Hi All,

I am having trouble configuring my SoundPoint IP450 with our provisioning server using HTTPS.
Phone is running sip.ld 4.0.4.2906 with a boot of 3.0.2.0024

Provisioning server is configured through DHCP option 160

Unfortunately even if I specify HTTPS, it seems that the phone persist using HTTP
I can see TCP request going towards port 80 instead of 443 as you can see below

000014.080|app1 |3|00|DHCP returned result 0x18F from server 192.168.1.1.
000014.080|app1 |3|00| Phone IP address is 192.168.1.15.
000014.080|app1 |3|00| Subnet mask is 255.255.255.0.
000014.080|app1 |3|00| Gateway address is 192.168.1.1.
000014.080|app1 |3|00| Provisioning server address is https://sipprovisioning.my.domain/.
000014.080|app1 |3|00| DNS server is 8.8.8.8.
000014.080|app1 |3|00| DNS alternate server is 8.8.4.4.
000014.825|copy |3|00|ConfigureCurl : curl option usrpwd is not set
000014.825|dns |3|00|DNS lookup for 'sipprovisioning.my.domain'(XX.XX.XX.XX) TTL=60
000014.825|copy |3|00|'http://:****@sipprovisioning.my.domain/0004f234d2a0.cfg' from 'sipprovisioning.my.domain(XX.XX.XX.XX)'
000022.280|app1 |4|00|Could not load time from 0.0.0.0 (0.0.0.0).


What do I do wrong ?

If I specify the port 443 in my url: https://sipprovisioning.my.domain:443/
I can then see packets going to the proper port, some TLS handshake and the phone ending the connection.
I can't see any logs regarding this connection on my phone

Message 1 of 4
3 REPLIES 3
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: HTTPS provisioning server not working

Hello Cedric L,

welcome to the Polycom Community.

Maybe you have set a static option in the DHCP menu rather than the custom / Option 66 instead?

 

Also your time server 0.0.0.0 IP will not work and in order to do HTTPS the phone needs its time to check the certificate validity.

 

I suggest you factory restore the phone.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 4
Highlighted
Occasional Visitor

Re: HTTPS provisioning server not working

Hi Steffen,

 

Thanks for your reply.

I added an ntp server with no luck.

DHCP is configured to use custom option 160 which it reads properly as you can see in the log:

000014.080|app1 |3|00| Provisioning server address is https://sipprovisioning.my.domain/

But the phone still tries to connect using HTTP instead of HTTPS.

I factory reset the phone already with no luck 

Message 3 of 4
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: HTTPS provisioning server not working

Hello Cedric L,

What BootROM version do you have on this Phone?

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 4