Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

IP 7000 - No audible ring

SOLVED
DIFZ
Visitor

IP 7000 - No audible ring

I did a firmware upgrade of an IP 7000, then did a Factory Reset and configured the phone.  Everything seems to work however I don't get an audible ring.  The leds blink, the screen shows 'ringing' but no ring sound.  I set ring volume to max, and the ring type is set to low trill.

 

FW upgrade info:

Boot Block: 3.0.4.001

Boot Rom Updater: was 5.0.8.0935 now 5.0.12.0033

UC SIP: was 4.0.8.1972 now 4.0.12.0926

 

Any ideas on this?

 

Thanks...

Message 1 of 5
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: IP 7000 - No audible ring

Hello DIFZ,

The backup seems to be imported back into the phone with many parameters not even supported by the phone so I suggest you factory default this unit and have it as a standalone device, register it to your SIP server, and then re-test.

 

The next step would be to work with your Polycom reseller.


In order to raise a support ticket you need to work with your Polycom reseller as they need to do this for you. End Customers are usually unable to open a ticket directly with Polycom support.

If this is some sort of an Internet discounter please post either your phone's MAC address or your Polycom devices serial so I can look up who would be able to support you. This may not be who you purchased the Polycom device from.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 4 of 5
4 REPLIES 4
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: IP 7000 - No audible ring

Hello DIFZ,

welcome to the Polycom Community.

Does the Loudspeaker work on the unit ? And did this work prior to the Upgrade ?

 

Does the phone pickup any configuration from a provisioning server or can you post a backup ?

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 5
DIFZ
Visitor

Re: IP 7000 - No audible ring

Hi,

 

Yes the loadspeaker works.  This is new phone (a month or two old) so I believe that it worked properly before the upgrade.

 

We can make/recieve calls OK. The call indicators work and if you pick up the call is fine, it just isn't ringing.

(I have other phones to upgrade however I don't want to do them yet, until I can figure this out.)

 

The upgrade was done by specifying a TFTP server (desktop) as the provisioning server.

 

Attached is the backup.

 

Thanks...

SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: IP 7000 - No audible ring

Hello DIFZ,

The backup seems to be imported back into the phone with many parameters not even supported by the phone so I suggest you factory default this unit and have it as a standalone device, register it to your SIP server, and then re-test.

 

The next step would be to work with your Polycom reseller.


In order to raise a support ticket you need to work with your Polycom reseller as they need to do this for you. End Customers are usually unable to open a ticket directly with Polycom support.

If this is some sort of an Internet discounter please post either your phone's MAC address or your Polycom devices serial so I can look up who would be able to support you. This may not be who you purchased the Polycom device from.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

View solution in original post

Message 4 of 5
DIFZ
Visitor

Re: IP 7000 - No audible ring

Hi  Steffen,

 

Doing a Reset to Factory and reconfiguring the phone worked, now everything works properly.

 

Thank you for your time and assistance.

Message 5 of 5