Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

MWI does not work with shared lines

Occasional Advisor

MWI does not work with shared lines

Hi everyone,

 

Just realized that SPIP phones would not subscribe to 'message-summary' event when their lines are shared. (reg.x.type="shared")

 

Tested with various 4.x UCS versions but all of them did not send a subscription as configured in 'msg.wmi.x.subscribe' property.

 

Following is a snippet of configurations.

 

reg.1.address="30101"
reg.1.type="shared"
reg.1.bargeInEnabled="1"
msg.mwi.1.callBack="vm30101"
msg.mwi.1.callBackMode="contact"
msg.mwi.1.subscribe="vm30101"

 

Is it an expected behavior? Has anyone exprienced the same issue?

The Admin Guide (4.x) never mentions that MWI feature is disabled in shared line mode.

 

Clarification will be highly appreciated!

 

Best regards,

Wonbin
Message 1 of 4
3 REPLIES 3
Polycom Employee & Community Manager

Re: MWI does not work with shared lines

Hello Wonbin,

welcome back to the Polycom Community.

I am not aware of such restriction or any issue and we would need to see a wireshark trace and some logs of the phone.

 

Please raise this with your Polycom reseller so this can be brought to the attention of Polycom support.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 4
Occasional Visitor

Re: MWI does not work with shared lines

I'm having the same issue, the release notes of version 4.1.1 say this is fixed but I tested the firmware and it is not fixed.

 

From notes:

http://downloads.polycom.com/voice/voip/uc/UC_Software_Release_Notes_4_1_1.pdf

 

52770 Message-summary SUBSCRIBE is sent whenreg.x.type=shared.

Message 3 of 4
Polycom Employee & Community Manager

Re: MWI does not work with shared lines

Hello eschmidbauer

I can only give you the advice I have already given the prior user.


Please raise this with your Polycom reseller so this can be brought to the attention of Polycom support.

Replied from a mobile device



<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 4 of 4