Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Newbie setup question about SoundPoint IP 320

SOLVED
Occasional Advisor

Newbie setup question about SoundPoint IP 320

I am evaluating several phones for our new PBX and am having trouble with the SoundPoint IP 320.

I have downloaded the latest software (3.3.5.0247) and put it on the FTP server.  I found what I assume is a sample configuration in Config/sip-basic.cfg so I copied that to sip.cfg.

Then I edited 000000000000.cfg and updated this line:

 

<APPLICATION APP_FILE_PATH="sip.ld" CONFIG_FILES="phone1.cfg sip.cfg" MISC_FILES="" LOG_FILE_DIRECTORY="" OVERRIDES_DIRECTORY="" CONTACTS_DIRECTORY="" LICENSE_DIRECTORY="">

 

However, when the phone boots, it loads 000000000000.cfg and the app file sip.ld, but not sip.cfg.  The log file that it creates says:

 

0104011531|so   |*|00|Configuration files: phone1.cfg sip.cfg

But it doesn't download sip.cfg, and thus it doesn't talk SIP.

 

How can I get this phone to talk to my PBX?

Message 1 of 8
7 REPLIES 7
Polycom Employee & Community Manager

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320

Hello StevenS,

welcome to the Polycom Community.

Can I bring the following VoIP FAQ post's to your attention:

 

Oct 7, 2011 Question: What is the relevance of the sip.cfg and phone1.cfg files?

Resolution: Please check => here <=

 

As you are using a Software UCS 3.3.x the sip.cfg and phone1.cfg are no longer used.

 

In addition to setup your Phone for most SIP switches:

 

Oct 7, 2011 Question: Can I register or is my Polycom Phone compatible with a “XYZ” SIP Server?

Resolution: Please check => here <=

 

Above explains how to setup a SIP registration via the Web Interface or how to create a simple cfg file that contains the registration details. This needs to be placed in your provisioning directory and loaded instead of the sip.cfg and phone1.cfg.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 8
Occasional Advisor

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320

Yes!  The phone now connects to FreeSwitch.  I removed my changes to 000000000000.cfg, as the first FAQ suggested, and fixed the 000412345678-phone.cfg file as suggested by the second FAQ.

 

As it turns out, I may have already been on the right track, but my config file had some missing ending quotes, and thus was not valid XML  The copy/paste from the FAQ showed that quickly.

Message 3 of 8
Occasional Advisor

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320

Now I have another question I couldn't find in the FAQ:

 

I can sucessfully dial an extension from this phone by pressing the extension (1003) on the keypad, and thin pressing "Dial", a line button, or picking up the handset.

 

However, if I first pick up the handset, and then attempt to dial that extension, the phone stops after the 2nd digit, and attempts to dial 10, which isn't a valid extension on our system.

 

I suspect this is a configuration option that I will want to apply to all Polycom phones, but I have 2 questions:

 

  1. What is the configuration option?
  2. In what file to I place this option?
Message 4 of 8
Polycom Employee & Community Manager

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320

Hello StevenS,

 

the second reply does not tell you to use any <mac>-phone.cfg !

 

The <mac>-phone.cfg file is created by the phone and must not be modified by the user.

 

Any changes to the configuration must be made to individual files.

 

In your example a file called StevenS.cfg

 

this is either loaded (if it makes sense globally) via the 0000000000000.cfg or individually via the <mac>.cfg within the Config_Files="StevenS.cfg" section.

 

This is described in the FAQ so please follow this up.

 

For your latest issue please check the FAQ entry :

 

Oct 7, 2011 Question: Phone unable to Dial a number when Off Hook or on 2nd Call in a Conference

ResolutionPlease check => here <=

 

Best Regards

 

Steffen Baier

 




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 5 of 8
Occasional Advisor

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320


@SteffenBaierUK wrote:

the second reply does not tell you to use any <mac>-phone.cfg !

 

Ok, I have tried it this way, and now I get a "Config Error" on the phone.

 

I copied "000000000000.cfg" to "<MAC>.cfg", and changed the APPLICATION line, per the instructions:

 

<APPLICATION APP_FILE_PATH="sip.ld" CONFIG_FILES="org.cfg 1023.cfg" MISC_FILES="" LOG_FILE_DIRECTORY="" OVERRIDES_DIRECTORY="" CONTACTS_DIRECTORY="" LICENSE_DIRECTORY="">

The user of that phone is "1023", so that's what I named the config file.  "org.cfg" is for settings common to everyone.

 

But this doesn't work.  The phone shows "Config Error" and it never downloads either 1023.cfg or org.cfg.

 

If I change the "CONFIG_FILES" attribute to just be a single file: CONFIG_FILES="1023.cfg", then it will download 1023.cfg, but how do I get it to read a common config file?

 

Also, it doesn't seem to be processing the "reg.1.label="x1023" line.  The 1023.cfg file looks like this:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<!-- Application SIP Mink 4.0.0.26884 09-Sep-11 12:32 -->
<!-- Created 19-09-2011 10:50 -->
<CONFIG>
        <OVERRIDES
                reg.1.address="1023"
                reg.1.auth.password="aoeuaoe"
                reg.1.auth.userId="1023"
                reg.1.label="x1023"
                reg.1.server.1.address="192.168.4.1"
                reg.2.address="1223"
                reg.2.auth.password="aoeuoau"
                reg.2.auth.userId="1023"
                reg.2.label="Acme"
                reg.2.server.1.address="192.168.4.1"
                />
</CONFIG>

Message 6 of 8
Polycom Employee & Community Manager

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320

Hello StevenS,

 

you are missing a "," (comma) between the separate configuration files.

 

If you have made changes via the GUI or the Web Interface or as in your case used the <mac>-phone.cfg these changes have a higher priority as the configuration files.

 

That may explain why your Line Label does not show what you want it to show.

 

Please ensure you read this:

 

Oct 7, 2011 Question: What is the relevance of the 000000000000.cfg or <mac>.cfg?

Resolution: Please check => here <=

 

 

Best Regards

 

Steffen Baier




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 7 of 8
Highlighted
Occasional Advisor

Re: Newbie setup question about SoundPoint IP 320

Again, thank you.  It's now working!

And by the way, in the last boot, the phone uploaded its own 0004xxxxxxxx-phone.cfg file, so everything is happy now.

Message 8 of 8