Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Polycom Phones ARP Broadcast Issue

Highlighted
Occasional Contributor

Polycom Phones ARP Broadcast Issue

I recently setup a provisioning server for our Polycom phones, and ever since I have been seeing strange broadcast issues coming from certain phones. We have several IP321 phones that are fine, and we also have a IP320 phone that is working fine. But several Polycom 5xx series phones are sending out strange broadcast packets every hour, on the hour (sample shown in the xArp image attached).

 

The Polycom 321 are running the latest software (4.1.0) and they do not have this issue.

The older Polycom 320 is running the latest available to it (3.3.5) and does not have this issue.

The 5xx series phones are running 3.1.8, and they all have this arp/broadcast issue.

 

Its not hindering our network at all, but it is an annoyance for the 2 of us that monitor for arp changes.

 

At first I thought it was NTP syncing but that is not the case as I changed the resync time to 7 days and we still see the alert every hour.

 

Im not sure which config would be relevant in this situation to post, since I dont yet know what the issue is. Any ideas?

Message 1 of 4
3 REPLIES 3
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Polycom Phones ARP Broadcast Issue

Hello ALSC_Brad,

welcome to the Polycom Community.

I have not heard of this and had a quick look in our internal database for this without luck.

 

This would require a service ticket via your Polycom reseller and / or Polycom support to investigate this properly.

 

Are these legacy SPIP500 / 501's or 550 or 560?


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 4
Occasional Contributor

Re: Polycom Phones ARP Broadcast Issue

Hi Steffen,

I just checked all phone models through our office.

Every phone that is having this issue is a legacy SPIP501.

 

I have a SPIP550 that does not have this issue, but it is running 4.1.0 as well since its not a legacy device.

 

It is just the SPIP501s that are doing this.

Message 3 of 4
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: Polycom Phones ARP Broadcast Issue

Hello ALSC_Brad,

 

as explained for the 501's its a ticket with support.

 

Best Regards

 

Steffen Baier

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 4