Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Polycom SoundPoint 650 Hookswitch Not Working

jeppen
Occasional Visitor

Polycom SoundPoint 650 Hookswitch Not Working

I purchased a Plantronics Savi 740 and appropriate hookswitch cable to go along with it for a Polycom SoundPoint 650.

 

I had issues with echo at the beginning, but was able to get that fixed. However, now all of a sudden when I activate the headset to pick up a call or make a call, the phone iteself will not pick up. I must manually hit the headset button. I have replaced both the headset and hookswitch cable and the issue still occurs - so I assume the issue lies within the phone somehow. I have verified it is set to Plantronics EHS in the Hookswitch Mode menu.

Message 1 of 4
3 REPLIES 3
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Polycom SoundPoint 650 Hookswitch Not Working

Hello Jeppen,

welcome to the Polycom Community.

It is always useful to include the currently used SIP or UC Software version as issues experienced or a question asked may already be addressed in a newer release.

This also allows yourself and others to check against current software release notes, Administrator Guides or FAQ post’s.

The above is also stated in the "Read First"

Therefore the Polycom VoIP FAQ contains this post here:

Question: How can I find out my SIP or UC Software Version of my Phone?
Resolution: Please check here

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 4
jeppen
Occasional Visitor

Re: Polycom SoundPoint 650 Hookswitch Not Working

Hi Steffen,

 

My SIP Version is: 4.0.8.1972. I should also mention that the hookswitch cable I am using is an APP-51.

I was able to find a few previously opened threads on this issue, but none had a resolution stated.

 

Thank you

Message 3 of 4
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Polycom SoundPoint 650 Hookswitch Not Working

Hello Jeppen

I suggest you upgrade to UC Software 4.0.11 and then re-test.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 4