Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Polycom VVX400 configuration errors

JosLav
Occasional Contributor

Polycom VVX400 configuration errors

Hi,

 

I am provisioning a Polycom VVX400 and getting errors, but I am just trying to find if there is somewhere that I can get more details on what the errors are.

 

In Settings -> Platform -> Configuration, I see that a file is throwing 1 error and another is throwing 101. I can also see this in the app.log:

 

000022.658|cfg  |4|00|Prm|Configuration file(s) statistics: 101 parameters were invalid and could not be interpreted.
000022.658|cfg  |4|00|Prm|Configuration file(s) statistics: 1 parameter values were used but were out of range. 0 were invalid and ignored.

Is there somewhere that I can find more specifics about which parameters are causing the errors? It is hard to narrow down the issue with only a count of the number of problems.

 

Regards,

 

Josh

Message 1 of 3
2 REPLIES 2
JosLav
Occasional Contributor

Re: Polycom VVX400 configuration errors

For additional details, this is on V5.6 firmware. I updated the .cfg files and seem to have fixed the errors that were printing above, but I am still having an issue. Specifically what I am trying to diagnose is the SNTP server not being set on the phone.

 

The following lines in the config are setting the server:

 

<tcpIpApp>
        <tcpIpApp.sntp tcpIpApp.sntp.address="10.0.201.70" tcpIpApp.sntp.gmtOffset="-18000" tcpIpApp.sntp.address.overrideDHCP="1"  tcpIpApp.sntp.gmtOffset.overrideDHCP="1" />
    </tcpIpApp>

 

But after updating config the SNTP server in the phone settings is blank and a ! is flashing in the top corner for date/time.

Message 2 of 3
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Polycom VVX400 configuration errors

Hello JosLav,

welcome back to the Polycom Community.

 

101 Errors in a single file are worrying so I suggest you check this file. The errors should usually also be documented within the logs itself.

 

Lowering the Configuration Logging level should also show more details.

 

In regards of a Time Issue the community's VoIP FAQ contains this post here:

Jan 28, 2013 Question: Time and Date flashing or unable to set time correctly

Resolution: Please check => here <=


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 3 of 3