Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

SPIP 331 ignores stale=TRUE

Highlighted
Occasional Contributor

SPIP 331 ignores stale=TRUE

Hello,

occasionally (once every 10-20 re-registrations if it gets stale=TRUE each time) SPIP 331 seems to ignore stale parameter and is using old nonce. From what I can find problem was spotted before by asterisk users and is bypassed in asterisk (https://issues.asterisk.org/jira/browse/ASTERISK-14123). Still I believe problem is on phone side (in log from asterisk user: phone is retransmitting REGISTER with 41d08600 nonce in spite of receiving 401 reply with stale=TRUE set) and would exist with other registrars or older (< June 2009) asterisk versions.

Message 1 of 4
3 REPLIES 3
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: SPIP 331 ignores stale=TRUE

Hello Tomasz,

it is always useful to post the currently used software version as this could be compared against the release notes.

 

Looking at the provided link the user in that case used SIP 3.1.2 Software which has been superseded by various other Versions.

 

The correct way forward is to install the latest supported version (UCS 4.1.0 at present), replicate the issue and provide Logs and a wireshark trace via your Polycom reseller and/or Polycom support.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 4
Highlighted
Occasional Contributor

Re: SPIP 331 ignores stale=TRUE

Looking into logs I can confirm it with 4.1.0.84959 (current?), 4.04.2906, 4.03.7562.

Message 3 of 4
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: SPIP 331 ignores stale=TRUE

Hello Thomasz,

 

then this next step is applicable:

 

The correct way forward is to install the latest supported version (UCS 4.1.0 at present), replicate the issue and provide Logs and a wireshark trace via your Polycom reseller and/or Polycom support.

 

Best Regards

 

Steffen Baier

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 4