Soundpoint 6000 - Failed to get boot parameters via dhcp

Occasional Visitor

Soundpoint 6000 - Failed to get boot parameters via dhcp

We have 5 Polycom Soundpoint 6000s (in addition to 50+ 550 desk phones).  2 of the 6000's work fine, booting from our Trixbox server with no issue.  3 of the 6000's however fail trying to get boot parameters via dhcp.  I have reset to factory defaults, verified the phone settings to match the working phones and verified the dhcp.conf file on the server has the same format for all phones. I have used the same cables from the working phones and still have the same behavior. I am out of things to check. Any advice would be appreciated.

 

Thanks!

 

Brandon

Message 1 of 2
1 REPLY
Polycom Employee & Community Manager

Re: Soundpoint 6000 - Failed to get boot parameters via dhcp

Hello Teksupport,

 

welcome to the Polycom Community.

 

Please reboot the units in Question and press setup when the countdown appears.

Use 456 as the Password

Go to the DHCP Menu

Check that the Boot Server is set to Custom+Opt.66

 

Above will allow your DHCP Server to provide the Phone with the URL for your provisioning Server.

 

Compare this setting with your working Phones and ensure that the DHCP Scope for the Phones in Question is using the same settings as the working Units

 

I would recommend a Wireshark Trace as shown => here <=

 

Get your IT Team to set up a spanned/mirrored Port or use a Hub and capture the whole boot up process and get the IT Team to analyze the Trace in order to see if the Polycom Device is sending the DHCP request and is being assigned the options from your DHCP Server.

 

If above shows that the Phone is provisioned with the correct Information you may want to contact your Polycom Reseller as they can open a Service Ticket with Polycom Support

 

Best Regards

 

Steffen Baier

 

 

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 2