Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Trio 8800 registration to CUCM

SOLVED
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hello Perry,

welcome to the Polycom Community.

Please open a ticket.

In order to raise a support ticket you need to work with your Polycom reseller as they need to do this for you. In case this is some sort of an Internet discounter please post your phone's MAC address so I can look up who would be able to support you.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 11 of 18
Frequent Advisor

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hi

 

I am trying to register Polycom Trio 8800 to CUCM. Here there is no DHCP. I have performed all the configuration settings in CUCM and Trio as per the document attached. But I am unable to register. However I am able to ping the CUCM subscriber with my Trio. But unable to register. I get the below error from the logs I have downloaded from Trio.

 

 

000353.287|mrlib|*|00|Initial log entry. Current logging level 4
000353.299|cfg  |*|00|Prov|Starting to provision
000353.299|cfg  |*|00|Prov|Starting to update
000353.674|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:404 Not Found
000425.474|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:480 Temporarily not available
000430.666|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:404 Not Found
000555.474|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:480 Temporarily not available
000625.682|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:404 Not Found
000634.583|copy |4|00|Configuration of URL failed
000634.583|copy |4|00|Configuration of URL failed
000634.583|cfg  |4|00|Prov|Download of master configuration file failed
000634.583|cfg  |4|00|Prov|Trying to boot from existing configuration
000634.584|cfg  |4|00|Prov|Update configuration failed
000634.585|cfg  |4|00|Prov|Not setting device parameters since configuration was not updated.
000634.585|copy |4|00|Configuration of URL failed
000634.585|clist|4|00|dbSet::ioRequest:dir=<0> m_status=<true> src=<0004f2fd7210-directory.xml> dst=</data/polycom/ffs0/user/0004f2fd7210/0004f2fd7210-directory.xml> m_sync=<0x10>
000634.586|airp |*|00|Initial log entry. Current logging level 4
000634.586|airps|*|00|Initial log entry. Current logging level 4
000634.586|airpl|*|00|Initial log entry. Current logging level 4
000634.587|cfg  |*|00|Prov|Finished updating configuration
000634.597|copy |4|00|Configuration of URL failed
000634.597|log  |4|00|UtilLogServerC::uploadFifoLog: upload error. protocol 0 result = 0
000635.121|copy |4|00|Configuration of URL failed
000638.782|copy |4|00|Configuration of URL failed

 

The version of CUCM is 10.5.

 

The firmware version of Trio is 5.4.4

 

Kindly help.

Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hello anantyalagi,

welcome back to the Polycom Community.

The logs are pretty clear:

 

000353.674|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:404 Not Found
000425.474|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:480 Temporarily not available
000430.666|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:404 Not Found
000555.474|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:480 Temporarily not available
000625.682|sip  |4|00|Registration failed User: polytest, Error Code:404 Not Found

Are you registering to the Subscriber or what?

 

Also do you have valid manual network settings as for example the device cannot reach the NTP server. The latest official Polycom document => here <= is pretty clear and should be followed step by step and it will work.

 

If this fails try and register another SIP phone or a PC Client to the same CUCM using the same credentials.

 

You could also lower the logging as described in the FAQ here:

 

Jan 19, 2012 Question: How to troubleshoot Polycom VoIP related Issues?

Resolution: Please check => here <=


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 13 of 18
Frequent Advisor

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hi Steffen,

 

Thank you very much for the reply.

 

For your first question - Yes I am trying to register to subscriber.

 

NTP server is not configured in the network. I tried giving IP address of CUCM and DNS as manual NTP. But the Trio did not respond to it.

 

Thank you for sharing the latest official Polycom document. However I did not find any difference in the steps related to CUCM or Polycom Trio in the two different documents.

 

As you suggested, I will have to try with different Trio or SIP endpoint with the same CUCM. I will also use the logger this time to narrow down the cause for not getting registered.

 

I will try these and get back to you. Please let me know if anything more you want me to try.

 

Thanks & Regards,

 

Anant Yalagi

Message 14 of 18
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hello anantyalagi,

Any news on the root cause?


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 15 of 18
Frequent Advisor

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hi Steffen,

 

As you suggested, I have done the following activities to get the Trio registered with the CUCM.

 

1) Configured the date and time settings manually. The system has accepted the settings.

 

2) I followed the step by step procedure mentioned in the document which you had shared.

 

3) I tried with different Trio system, but unable to get it registered with CUCM

 

4) I have used logger to get low level logs from Trio which is attached for your reference.

 

Kindly help.

 

Regards,

Anant Yalagi

Message 16 of 18
Polycom Employee & Community Manager

Re: Trio 8800 registration to CUCM

Hello anantyalagi,

The Trio with the serial 0004F2FD7210 shows up as a Polycom item that was shipped back in 23/02/2016.

 

Not really sure where you got this from or if this is a test unit but again I see the 480 error.

 

Unless Cisco can help you troubleshoot this 3rd party problem you need to open a ticket with your Polycom reseller.


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 17 of 18
Highlighted
Occasional Visitor

Re: Trio 8800 registration to CUCM

I know this is a little late, but since the device is still a current device in use, and I struggled to find any solid resources for this, I've written up a guide on my blog that is a very straight forward guide for connecting the trio 8800 with visual+ to CUCM.  This has been fully tested multiple times and works perfectly.

https://ijustcant.today/?p=272

Message 18 of 18