Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

VVX 300 network issues

Lux
Occasional Visitor

VVX 300 network issues

Hello all,

 

 

   I'm having a problem with VVX 300 phones I plug them into a Brocade PoE switch and they will power on but will not get an IP address, we also have VVX 500 phones and they work fine when plugged into any of our Brocade PoE switches, the phones are all setup with DHCP which they recieve from a DHCP server. 

 

  Has anyone ran into this before? I'm not sure why the VVX 500's work fine and the VVX 300 are having this issue. 

 

VVX 300 

 

BootBlock: 3.0.4.0028(46135-002)

BootL1: 1.0.0.0009(46135-002)

Updater: 5.1.4.0844

Message 1 of 7
6 REPLIES 6
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 300 network issues

Hello Lux,

welcome to the Polycom Community.

 

The below does not show the UC Software Version.

Therefore the Polycom VoIP FAQ contains this post here:

Question: How can I find out my SIP UC Software Version or the BootROM Version of my Phone?
Resolution: Please check here

 

Most likely you would need a spanned port to check if the Phone is sending out the DHCP Discover.

 

Are you using any VLAN's ?


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 7
Lux
Occasional Visitor

Re: VVX 300 network issues

Yes we are using Vlans, and the VVX 300 isn't even establishing link so a spanned port will not show anything yet

 

Label: SIP
Version: 4.1.4.7430
P/N: 3150-11530-414

Message 3 of 7
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 300 network issues

Hello Lux,

are you 100% sure it does not establish a physical link with the switchport ?

 

The only difference between a VVX500 and the VVX300 is the Gigabit network port in the VVX500.

 

If it fails to establish a physical link then you would require to work with your Polycom reseller to bring this to the attention of your local Polycom support team. Usually I would expect first LLDP and then CDP packets to attempt and discover VLAN's and then the normal DHCP process to take over.

 

I am unable to find any Brocade related cases onternally.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 7
Lux
Occasional Visitor

Re: VVX 300 network issues

Yes I am 100% sure, thank you for your help I'm going to contact the reseller now.

Message 5 of 7
Stevetech
Occasional Visitor

Re: VVX 300 network issues

If you are still lurking on the board I am having the same issue. 

Message 6 of 7
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 300 network issues

Hello StevenTech,

welcome to the Polycom Community.

It is always useful to include the currently used software version as issues experienced may already be addressed in a newer release.

This also allows yourself and others to check against current software release notes.

The above is also stated in the "Read First: Welcome to the Polycom VoIP Forum"

Therefore the Polycom VoIP FAQ contains this post here:

Question: How can I find out my SIP UC Software Version or the BootROM Version of my Phone?
Resolution: Please check here

Stating the above I recently worked on a similar case where the phone under some circumstances failed to establish a network link if the Switch port in question was set to gigabit.

 

Can confirm if yours is gigabit and try and set for 100FD instead.

 

An update to UC Software 5.1.1 or later should address this.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 7 of 7