Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

SOLVED
Highlighted
Advisor

VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

Hi All,

 

We have a strange issue with a client. We are using Lync 2013 Enterprise edition with Polycom VVX phones. The VVX phones are able to connect and sign into the Lync server using PIN authentication without any issues.

 

Our current setup looks like this:

 

Avaya PBX T1 --> Cisco Router T1 --> AudioCodes Mediant 1000 --- > SIP to Lync over TCP.

 

When dialing an Internal call from the Avaya PBX to a Lync EV user, the Lync client the PC will ring without any issues. However, the Polycom VVX phone never rings.

 

If we perform a Lync to Lync call, then the Polycom VVX phone does indeed ring. The other thing to note here is that they also use SNOM Lync phones, and dialing from the Avaya PBX to a Lync SNOM phone rings as expected.

 

The Polycom VVX is on the latest release of UC 5.0.

 

Any ideas or tips/tricks to try on this issue?

 

Message 1 of 5
1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
Highlighted
Advisor

Re: VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

We ended up removing the Cisco Router from the Mix and going Avaya PBX - Audiocodes - Lync, and this solved our issue.

View solution in original post

Message 5 of 5
4 REPLIES 4
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

Hello Cwebb,

welcome to the Polycom Community.

Our Support team would need to investigate the root cause and requires certain logs.

 

Please contact your Polycom reseller and raise this as a service ticket or contact our support team directly.

 

Please ensure that you in addition provide the per unit LYNC license when raising a case.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 5
Occasional Visitor

Re: VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

I have the very same issue with a VVX 410 and the VVX 310, has anything been found out about how to solve this?

 

H

Message 3 of 5
Highlighted
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

Hello HPLum,

welcome to the Polycom Community.

I can only give you the same answer as provided to the original Poster.

 

Our Support team would need to investigate the root cause and requires certain logs.

 

Please contact your Polycom reseller and raise this as a service ticket or contact our support team directly.

 

Please ensure that you in addition provide the per unit LYNC license when raising a case.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 5
Highlighted
Advisor

Re: VVX 410, 310s do not ring when called from Legacy PBX

We ended up removing the Cisco Router from the Mix and going Avaya PBX - Audiocodes - Lync, and this solved our issue.

View solution in original post

Message 5 of 5