cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

VVX 60D outbound calls had no dial tone or sound

Highlighted
Occasional Visitor

VVX 60D outbound calls had no dial tone or sound

Hello there,

 

We have a system with many Polycom (from vvx 200 to vvx 600 series) and in our Voip system we use certificates and encryption.

In the database each phone is registered and has it's own cert and config.

 

Now we bought a VVX 60D to integrate with a phone. We are running the firmware 5.6 and it's fully compatibles (according to its requirements). We managed to pair the VVX with the base and so far so good. The VVX 60D gets an IP as well.

 

When I call from outside both (the vvx 600 and the vvx 60D) phones ring and I can pick up and it works fine.

However, to make a call from the VVX  60D I don't hear the dial tone and when the person picks up the phone, we don't hear each other.

We had similar issues before related to the SSL settings, but I can't find any option on the phone for that.

In my understanding, the VVX 60D should proxy the call through the VVX 600 or get the same config at least.

 

 We monitored our PBX and our PSTN and we don't get any different information or error. However in the VVX 600 I can see this in the log:

 

0921091239|dect |*|00|Forwarding connection from remote localhost:2190 to local 127.0.0.1:2111
0921091239|dect |*|00|Writing paired BS details into file [/ffs0/pairedBSDetails.txt]
0921091239|so   |*|00|procMsg(), MsgAppSetMediatorCallback reset:false
0921091239|cfg  |5|00|Prm|Parameter attendant.reg requested type 2 but is of type 0
0921091239|so   |4|00|procAppMsgAllowed  soRxMsg.extraP = 0x4396900 
0921091239|dapi |*|00|Initial log entry. Current logging level 4
0921091239|dect |*|00|[DECTMgr():3581]
0921091239|cfg  |5|00|Prm|Parameter VVXD60.handset.maxCount requested type 2 but is of type 0
0921091239|dapi |*|00|Initial log entry. Current logging level 4
0921091239|cfg  |5|00|Prm|Parameter attendant.reg requested type 2 but is of type 0
0921091239|dect |*|00|[DECTMgr():3581]
0921091239|cfg  |5|00|Prm|Parameter attendant.reg requested type 2 but is of type 0
0921091239|cfg  |5|00|Prm|Parameter VVXD60.handset.maxCount requested type 2 but is of type 0
0921091239|cfg  |5|00|Prm|Parameter VVXD60.handset.maxCount requested type 2 but is of type 0
0921091240|dect |*|00|[CMBS_Init():3037]
0921091240|dect |4|00|[DECTRTPRegister():235] notify_opts : 37fdf

I would appreciate any help with that and can also provide more logs if needed.

 

Thanks

Message 1 of 3
2 REPLIES
Polycom Employee

Re: VVX 60D outbound calls had no dial tone or sound

hi Adonist,

Would you be able to check the suggestions in the following doc for VVX phone dial tones :


http://knowledgebase-iframe.polycom.com/kb/viewContent.do;jsessionid=40B800A5F7BBD68CFC6343EB2E515D9...


Regards,

Karthik Sivaram

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".
Regards,
Karthik Sivaram

Please remember to "Kudo" a post that helped you and / or "Accept as Solution" if it solves your issue.

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.

Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 3
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX 60D outbound calls had no dial tone or sound

Hello adonist,

welcome to the Polycom Community.

I suggest you get this into support as this sounds like VOIP-126695/


In order to raise a support ticket you need to work with your Polycom reseller as they need to do this for you. End Customers are usually unable to open a ticket directly with Polycom support.

If this is some sort of an Internet discounter please post either your phone's MAC address or your Polycom devices serial so I can look up who would be able to support you. This may not be who you purchased the Polycom device from.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

Please be aware:

The purpose of these forums is to allow community members collaborate and help each other.
Questions posted here do not follow Polycom’s SLA guidelines.
If you require assistance from Polycom technical support, please open a
web service request or call us .

The above is necessary in order to track issue internally within Polycom.

You are welcome to post more questions or configuration or logs for other community members to look at but if your issue requires a fix via Polycom you must go via the official support structure.

Please ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

This forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Polycom employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and may be answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 3 of 3