Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

VVX D60 no audio

Frequent Visitor

VVX D60 no audio

Dear PolyCom,

 

We are setting up IP telephony at our office and bought a mix of Polycom VVX 250's, VVX 150, SoundStation IP 5000, SoundStation IP 7000 and VVX D60. All devices work fine, with the exception of the VVX D60's. We have two of those and they are both paired to (different) VVX 250 devices. The pairing worked without issues, I can see the line on the handset and I can place/accept outgoing/incoming calls (both internal and external). However, whenever a call is active there is no audio at all (you hear nothing through the D60 handset and the other party hears nothing that is said through the D60).

 

I've already did research online but cannot seem to find a fix. Some details:

Base phone: VVX 250 running 6.0.0.4796 (but with the previous version the same issue occured)

VVX D60 running v0.7.70

The devices are connected to a FritzBox! 5490 telephone server.

 

Any advise on how to fix this issue is highly appreciated.

 

Thanks in advance and with kind regards,

Frank

Message 1 of 5
4 REPLIES 4
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX D60 no audio

Hello @fjvdpeet ,

 

welcome to the Poly Community

 

This would need to come into support.

 

In order to raise a support ticket, you need to work with your Poly reseller as they need to do this for you.

End Customers are unable to open a ticket directly with Poly support.

If this is some sort of an Internet discounter providing your MAC address or your Poly devices serial will enable us to look up who would be able to support you. This may not be who you purchased the Poly device from.

If the unit is no longer within the warranty please be prepared to Pay Per Incident / PPI. This is all outlined in detail here

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 2 of 5
Frequent Visitor

Re: VVX D60 no audio

Hi Steffen,

 

Thanks for your reply. We bought the phones online and manage them ourselves so I do indeed not know exactly who the Reseller is.

 

The Mac addresses are:

64:16:7F:04:12:7C

64:16:7F:04:12:F9

 

Once I know what the reseller is I'll raise a support ticket. They are new (by now a few months old) so they should be under warranty.

 

With kind regards,

Frank

Message 3 of 5
Frequent Visitor

Re: VVX D60 no audio

So I've posted this issue four weeks ago and have so far not received any useful information except to open a ticket which I somehow cannot do myself. And even a response to who my reseller is, which is the only one who can raise the ticket for me, did not occur in the past two weeks.

 

The same issue I have has been posted on this community years ago but because Polycom chooses to hide the knowledge on how to solve an issue like this behind private tickets that thread is of no use. Maybe there is a solution, maybe there isn't and it's just a bad product, but there is no way to know that without proper information from the manufactuer.

https://community.polycom.com/t5/VoIP-SIP-Phones/No-Sound-out-on-Polycom-VVX-D60/td-p/84844

 

I now have two devices that we want to use but simply can't and I don't think we can sent them back anymore because the time that has past in the meantime. I really hope Polycom comes with a proper solution or fix for this issue.

Message 4 of 5
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX D60 no audio

Hello @fjvdpeet ,

 

welcome back to the Poly Community.

 

As you can see by my signature me and other Poly Employees are simple volunteers and there is no official connection to our support infrastructure.

 

I assume you would know who you purchased these Units from and the first step would usually be to get back to that organisation. I tried internally and could not find any reseller for the two Mac's provided which is unusual.

 

For the reference article, I cannot find any Ticket ever opened and the original poster never followed this up.

 

I have a Fritz!Box myself and I never had an issue with any of our devices. I suggest you get a Wireshark trace and post this here so maybe another community member can try and help.

 

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier




<======== Signature / Disclaimer ========>
Please be aware:For questions about the type of support to expect please check here

Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's

Please remember, if you see a post that helped you , and it answers your question, please mark it as an "Accept as Solution".

The title Polycom Employee & Community Manager is an automatic setting within the community and any forum reply or post is based upon my personal experience and does not reflect the opinion or view of my employer.
Poly employee participation within this community is not mandatory and any post or FAQ article provided by myself is done either during my working hours or outside working hours, in my private time, and maybe answered on weekends, bank holidays or personal holidays.
Message 5 of 5