Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

VVX500 not showing IP

Telegate
Visitor

VVX500 not showing IP

I installed the VVX500 and i don't hear a dial tone. Under Status > Network, I see DHCP enabled but i don't see any IP address listed.

 

What could be the problem ?

Message 1 of 8
7 REPLIES 7
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX500 not showing IP

Hello Telegate,

welcome to the Polycom Community.

It is always useful to include the currently used software version as issues experienced may already be addressed in a newer release.

This also allows yourself and others to check against current software release notes.

Therefore the Polycom VoIP FAQ contains this post here:

Question: How can I find out my SIP UC Software Version or the BootROM Version of my Phone?
Resolution: Please check here

 

In addition it would also be useful to describe how you assign a DHCP address. Via a plain DHCP server or via CDP / LLDP ?


Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 8
Telegate
Visitor

Re: VVX500 not showing IP

Dear Steffen,

 

Application Status :

Label: SIP

Version : 4.1.6.5216

P/N: 3150-11530-416

 

Phone Status:

Model: VVX 500

Assembly: 3111-44500-001 Rev:A

S/N: 0004f25e6286

DHCP: Enabled

IP:

BootBlock: 3.0.4.0033 (44500-001)

BootL1: 1.0.0.0018 (44500-001)

Updater: 5.1.6.4341

Device Certificate: Factory Installed

 

I am not sure about how the IP Address will be assigned. The phone was given to us by our client who informed we just need to connect to the Internet and it should start working. This phone is used with 8x8 login id and pwd which is already configured in the device.

 

The Warning message keeps coming as : DHCP Failed

 

 

Regards

Telegate

 

 

Message 3 of 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX500 not showing IP

Hello Telegate,

we would need more information than that as you did not provide details on how the phone obtains the IP address aka if there are any VLAN's etc.

 

We also do not know what device you have plugged the VVX into in order to obtain an IP address. I assume this phone is powered via an external Power Supply and not PoE.

 

Please ensure that you check the wiring between the phone and hopefully the switch.

 

I can only suggest you work with whoever provided you the phone with as this goes into support territory which I am unable to provide via the community.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 4 of 8
Telegate
Visitor

Re: VVX500 not showing IP

Dear Steffen,

 

We have the VLAN enabled. The phone is connected through the ethernet cable to the wall socket. Our computer is configured using a static IP and we don't have a DHCP working here.  You are right about the power source, it's external.

 

Is it possible to configure IP in the phone manually ? And also will you know the default password to access the Advanced Options in Settings ?

 

Thanks a lot for your help.

 

Regards

Telegate

Message 5 of 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX500 not showing IP

Hello Telegate,

The community's VoIP FAQ contains this post here:

 

Oct 7, 2011 Question: What is the Standard Username and Password for a Polycom Phone?

Resolution: Please check => here <=

 

and

 

Oct 22, 2013 Question: How can I manually change network settings on the phone?

Resolution: Please check => here <=


Please ensure you always check the community FAQ and/or utilize the community search before posting any new topics or follow up post’s.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 6 of 8
Fusi
Occasional Visitor

Re: VVX500 not showing IP

Hi Steffen

 

Check if your IP scope has a Zero in between as it seems like these VVX500 do not like a Zero in between the IP eg:10.23.0.XXX as in our case all phones registered in scopes such as these except the 500 we battled for months till my bos mentioned this we looked @ him as if he was crazy but turned out to be on the money...... So I would suggest u do the same setup as your inviroment except this time insure that you scope has no Zero in between the IP eg:192.168.100.XXX

 

Hope this helps you

 

Fusi Maboya

Message 7 of 8
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: VVX500 not showing IP

Hello Fusi,

welcome to the Polycom Community.

Telegate was / is the member with the issue as I am one of the moderators here.

 

What Version of Software did you encounter the issue as Telegate has not yet updated this post.


Also what DHCP server are you utilizing ?

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 8 of 8