Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

Web interface not working on Polycom phones

mengisen
Occasional Visitor

Web interface not working on Polycom phones

Hi,

 

We have a range of Polycom phones, and it seems it is not possible to access the web configuration page of the phones.

After searching the forums, I have not been able to find a solution on this.

 

We simply get an "Internet Explorer cannot display the webpage" or similar from Chrome browser.

The devices can be pinged from the PC client, so network wise it should not be any problem. We also do not have any blocking devices on the network between the PC and Polycom.

 

It does not help rebooting the Polycom phone either (I read somewhere that some people have issues, but it works for 5-10 mins after a reboot - this is not the case here.)

We also do not run any provisioned configuration of the devices, so they are bascially completely default.

 

Anyone knows what this could be?

The support guides from Polycom certainly does not help, and following them does not help either :-)

 

Message 1 of 5
4 REPLIES 4
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Web interface not working on Polycom phones

Hello mengisen,

welcome to the Polycom Community.

It is always useful to include the currently used software version as issue experienced may already be addressed in a newer release.

 

This also allows yourself and others to check against current software release notes.

 

The only reason the Web Interface would not show up on your yet unknown software is if someone has disabled it via a configuration file or only enable HTTPS or changed a port or simply the port 80 is blocked between a Voice VLAN and a Data Lan.

 

Another reason, if you are running UCS 5.1.0 and are in LYNC profile mode , the Web Interface is simply disabled and must be enabled via the Admin Menu.

Please ensure to provide some feedback if this reply has helped you so other users can profit from your experience.

Best Regards

Steffen Baier

Polycom Global Services

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 5
TTMing
Frequent Advisor

Re: Web interface not working on Polycom phones

Do you use a proxy for internet access? If so make sure to bypass proxy for IP address range of your Polycom phones. 

Message 3 of 5
mengisen
Occasional Visitor

Re: Web interface not working on Polycom phones

Hi Steffen,

 

The software version on the Polycom I have next to me for testing purpose is: 4.0.7577.4372

I am not aware of which version is running at the users places, which have the same issue (also with different models than the CX500 mode I have here).

 

We do not run any provisioning server to administer configuration files for the phones.

Should I have an Admin Menu on the phone? Because I do not have any options on the phone like this.

 

Message 4 of 5
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: Web interface not working on Polycom phones

Hello mengisen,

Polycom and other manufacturers produce these optimized for Microsoft® Lync® devices after a reference design and the embedded OS running on the phones is provided, supported and maintained by our partner Microsoft®.

 

To my knowledge non of these phones do offer a Web Interface.

You therefore may want to reach out to the Microsoft® community and / or Microsoft® support directly instead as this is the most direct and efficient path.

Best Regards

Steffen Baier

----------------
The title Poly Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. All posts and words are my own & do not represent the views of Employer.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 5 of 5