Plantronics + Polycom. Now together as Poly Logo

polycom 650 echo with broadsoft

gautamg
Occasional Visitor

polycom 650 echo with broadsoft

i have a customer who is facing echo on intra-office calls - no echo otherwise. 

 

I have updates the sip load to 322, forced codec to G711 and checked the settings as described in tech bulletin 16249.

 

Any other suggestions?

 

Attached to the ticket are 3 captures of the calls. 

Message 1 of 2
1 REPLY 1
SteffenBaierUK
Polycom Employee & Community Manager

Re: polycom 650 echo with broadsoft

Hello gautamg,

 

welcome to the Polycom Community.

 

I am unsure why you are referring to this post as a ticket as this community forum is not a replacement for the Polycom Support structure.

 

If you are using the correct and unmodified sip.cfg and phone1.cfg (not touching any of the volume affecting parameters) or are using the Broadsoft Platform to provision the phones then the Echo should not be introduced by the Polycom Phone.

 

I only had a quick look at the traces (to check the serial number of the Handset) and could not find any audio in the call.

 

Please raise this via your Polycom Reseller or work with Broadsoft.

 

Best Regards

 

Steffen Baier

 

Polycom Global Services

----------------
The title Polycom Employee & Community Manager is a community setting and does not reflect my role. I am just a simple volunteer in the community like everybody else. My official "day" Job is 3rd Level support at Poly but I am unable to provide official support via the community.

----------------

Notice: This community forum is not an official Poly support resource, thus responses from Poly employees, partners, and customers alike are best-effort in attempts to share learned knowledge. If you need immediate and/or official assistance please open a service ticket through your proper support channels.
Please also ensure you always check the VoIP , Video Endpoint , Skype for Business , PSTN or RPM FAQ's
Message 2 of 2